Гурт Залізо зіграє на благодійному концерті з Idles

Neformat Family Gig: Charity Edition

True Tough
TBA
TBA
TBA
TBA
TBA
13/10/2024
300-500 uah
Otel'
Весь прибуток на ЗСУ

Британський гурт, що виник за участі музикантки Регіни Желєзнякової, 24 серпня зіграє на благодійному концерті у Бристолі за участі знаного панк-гурту Idles

"Я переїхала до Британії через війну, але також через музику і навчання на саунд-інженера. Я родом з Харкова, жила у Львові теж і переїхала в Бристоль через мою улюблену групу Beak", — розповідає Регіна у коментарі Неформату.

Вже у Бристолі Регіна познайомилася з місцевими музикантами, і разом вони утворили гурт Залізо:

"Вони підтримали мою ідею щодо української назви та текстів, бо розуміють, що важливо репрезентувати мою культуру в Англії та взагалі у світовій музикальній індустрії, особливо зараз".

Зовсім скоро команда буде записувати дебютний мініальбом, що вийде за підтримки лейбла Friendly Records, який нещодавно випускав сингл для Idles та Portishead. Реліз міститиме тексти українською та англійською. Що ж стосується жанру, то його Регіна описує як експериментальний рок:

"Ми не маємо ніяких обмежень щодо стилю чи конкретної ідеї. Просто любимо створювати музику разом".

Наразі почути творчість Залізо можна лише в Інстаграмі

Згаданий лейбл Friendly Records спільно з Crosstown Concerts 24 серпня проводить у Бристолі благодійний концерт на підтримку ініціативи "War Child UK", що підтримує дітей у зонах бойових дій, зокрема й українських. Хедлайнером івенту буде всесвітньо-відомий британський гурт Idles, а на розігріві виступатимуть ті самі Залізо разом з Регіною. 

Регіна Железнякова — харківська музикантка, відома сольним проєктом Regina Collage, а також участю в гуртах City of Me, nearr, т H. Soror, Продукти, Молодці. 

Більше про гурт Залізо:

https://www.instagram.com/zalizoband/

Фото надане Регіною