Третя збірка української музики вийде на лейблі Flaming Pines

Neformat Family Gig: Charity Edition

True Tough
TBA
TBA
TBA
TBA
TBA
13/10/2024
300-500 uah
Otel'
Весь прибуток на ЗСУ

"Resistance" — третя збірка українського ембієнту та іншої експериментальної електроніки, що вийде цієї осені за підтримки британського лейбла Flaming Pines.

Які раніше, куратором компіляції є Ігор Ялівець, композитор і саунд артист з Дніпра, учасник гурту Gamardah Fungus.

Вперше Ігор співпрацював з британцями над збіркою "Kaleidoscope", що вийшла 2019 року та народилася з ідеї "представлення та привернення більшої уваги до сучасної музики в Україні, яка активно розвивається попри економічні труднощі та війну в нашій країні". 

Друга збірка "Liberty" побачила світ вже 2022-го й містила треки виконавців Heinali, Endless Melancholy, Dronny Darko та інших знайомих нам представників української експериментальної електронної сцени. 

Обидві збірки були благодійними та, за словами Ігоря Ялівця, допомогли зібрати близько 5000 доларів, які ще з 2022 року були розподілені між різними організаціями, що допомагають біженцям у Великобританії. Окрім того, різні суми отримали благодійні організації та фонди, наприклад, Повернись Живим, United Help Ukraine, Musicians Defend Ukraine, Module Squad та ін.

Днями Flaming Pines та Ігор анонсували дату виходу третьої збірки "Resistance" — 26 жовтня, і вже презентували кілька треків з неї. Серед інших на ній можна буде почути роботи тих самих Gamardah Fungus, а також Yuriy Bulichev, Oleksii Podat, Khrystyna Kirik, NFNR, Brainhack Musicbox Trio та інших виконавців, яких відібрав Ігор

"Я пропонував музикантам, яких знаю особисто чи просто по експериментальній сцені, написати трек для збірки або дати вже готовий, який до того ніде не виходив. Головним критерієм було, щоб музикант продовжував жити та писати музику в Україні сьогодні в період війни. І звичайно, щоб його музика відповідала жанрам лейбла. Хотілося досягти звукової цілісності та вчергове зацікавити слухачів з усього світу нашою музикою", — розповідає Ігор у коментарі Неформату.

За словами музиканта, третя збірка доповнює дві попередні, утворюючи своєрідну трилогію:

"Всі збірки були створені, щоб досягти дві мети: продемонструвати високий рівень нашої експериментальної музичної сцени і зібрати трохи коштів, які потім підуть на різноманітні збори знайомим і не дуже знайомим людям в ЗСУ і постраждалим у війні, які того потребують". 

Наостанок Ігор додає, що контролюватиме, аби кошти від цієї збірки дісталися тільки перевіреним людям та організаціям. 

Ігор Ялівець – композитор і саунд-артист з Дніпра, який вже понад 20 років працює з електронною музикою і медіаартом. Резидент лейблів Whited Sepulchre (США) і Polar Seas (Канада). Засновник гуртів Gamardah Fungus і Submatukana.Композиційний підхід творчості Ігоря базується на ідеях циклічності, репетативності та нашаровуванні звукових фрагментів, на взаємодії тиші й тиску, мінімалізму, ембієнту і мелодійного різномаїття. Ігор створює музику шляхом імпровізації на модульних синтезаторах із широким використанням генеративних алгоритмів, адитивного і гранулярного синтезу, еквалізації й семплування.

У листопаді минулого року Ігор також презентував сольний альбом "Etudes". 

Дізнатися більше про Ігоря можна тут:

https://linktr.ee/yalivec