Koza Music Battle оголосили прийом заявок

Neformat Family Gig: Charity Edition

True Tough
TBA
TBA
TBA
TBA
TBA
13/10/2024
300-500 uah
Otel'
Весь прибуток на ЗСУ

Конкурс-змагання молодих українських гуртів Koza Music Battle знову шукає учасників. 

Уже вдев'яте у Тернополі пройде конкурс Koza Music Battle. Це чи не найбільший у західному регіоні музичний конкурс серед молодих українських гуртів, які творять у різноманітних жанрах —  від стоунеру до реґі. Конкурс стабільно проводився у 2013-2019 роках задля підтримки українських музикантів, а торік після трирічної перерви відновився у креативному кластері Na пошті. 

Переможцем минулорічних змагань став кримський гурт provulok, який отримав 20 тисяч гривень. А цьогоріч за перемогу обіцяють запис треку і виступ на масштабному столичному фестивалі.

“Після тривалого карантину Україну накрила повномасштабна війна. Для музикантів цей час є критичним. На перший план у всіх нас виступила допомога захисникам. Чимало артистів-учасників КМБ попередніх років зараз служать у лавах ЗСУ. Соліст гурту Nice Cream, переможець другого батлу, Артур Сніткус загинув на фронті. Та це не означає, що творчість припинилася. А оригінальний, креативний, талановитий український музичний продукт завжди на часі. Сьогодні, коли спала перша хвиля "байрактарщини", запрошуємо учасників заявити про себе, а глядачів — отримати драйв від яскравого музичного явища. Нехай цей сплеск енергії підтримає наших сучасників і додасть натхнення і сил для нових гідних справ — як творчих, так і буденних. Із щирою подякою до наших захисників і захисниць, задля ствердження молодої незалежної української музики", — розповідає у пресрелізі керівниця "Інституту міської культури" Марічка Юрчак.

Реєстрація учасників триватиме до 15 вересня. Конкурс відкритий як для музичних колективів, так і для індивідуальних проєктів з України, які грають не більше 5 років та мають програму власної творчості тривалістю не менше 20 хвилин. Подати заявку та дізнатися деталі конкурсу можна за посиланням. 

У результаті організатори Koza Music Battle відберуть 16 музичних проєктів, які продовжать боротьбу за перемогу під час виступів офлайн. Проєкти, що найкраще доведуть свою драйвовість, оригінальність та майстерність, запишуть трек на студії, поїдуть на фестиваль Atlas у Київ у 2025 році. 

Усього пройде сім конкурсних виступів, перше змагання — уже 2 жовтня.

Всі етапи конкурсу проходитимуть щосереди наживо в Тернополі в креативному кластері Na пошті (вул. Коперника, 4, укриття). Вхід вільний. Окрім того, стежити, вболівати, і навіть брати участь у голосуванні можуть усі охочі — кожен виступ транслюватиметься на Youtube. Однак, варто зауважити, що переможців обиратиме не публіка, а кваліфіковане журі.

Koza Music Battle — це конкурс, що дає змогу молодим виконавцям заявити про себе, представити свою творчість та завоювати прихильність слухачів. Його переможцями раніше ставали такі виконавці або колективи як Our Atlantic, GannaBaby чи Slice & Dice. З 2015 року й до 2019-го конкурс проводився у культовому тернопільському артбарі "Коза", звідси й назва. Згодом, після тривалої перерви, конкурс відновив діяльність завдяки фінансовій допомозі зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut. Цьогоріч до цього переліку додався грант #performa від Kyiv Contemporaty Music Days, Performing Arts Fund NL та Міністерства освіти, культури та науки Нідерландів.

Всі деталі про перебіг конкурсу можна переглянути у соцмережах КМБ:

https://uadd.me/kozamusicbattle